ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ - ПЛОВДИВ. Винаги качествени и оригинални решения за всяко помещение.

Подложка при подово отопление

90% от времето си прекарваме в затворени помещения. Подходящата температура определя голяма част от качеството на живота ни. Ето защо много хора избират комфорта и удобството, чрез различни системи за подово отопление. 

Днес повечето водещи производители на ламиниран паркет предлагат модели, които са проектирани за използване с подово отопление и отговарят на всички изисквания по международните стандарти на EPLF / Асоциацията на европейските производители на ламиниран паркет/
Това е обозначено с определена маркировка  върху опаковката или в инструкциите. При използването на паркети в комбинация с подово отопление, температурата на повърхността на пода не трябва да надвишава 27 - 29°C. Когато се положи ламиниран паркет, първоначалното покачване на температурата трябва да става постепенно, за да се адаптира настилката и да се намали възможността за вътрешно напрежение между дъските. 

 

Иновативният способ за инфрачервено подово отопление чрез инфрачервено лъчение  набира все по-голяма популярност. Монтира се лесно и безпроблемно под ламиниран паркет. Нужно е единствено да бъде поставена топлоотразяваща подложка под фолиото и непосредствено над него да бъде положен ламината. 

Подложките при подово отопление са със специална перфорация, осигуряваща въздушна циркулация на топлината. Вариантите, които предлагаме, са:

  • XPS с дебелина 1,8 мм.


  • XPS с дебелина 2,5 мм.

- полиетиленова подложка с перфорация, на ролка, с дебелина 3 мм.