ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ

Ламинирания паркет е съвременна чудесна алтернатива на твърдата дървесина, когато търсите комфорт, топлина и красота в подовата настилка. Това атрактивно решение за вашето помещение е на разположение в широк диапазон на показателите: дебелина, клас, декор, повърхност и цена. Ламинирания паркет е една от най-гъвкавите, трайни и добре изградени видове подови настилки на пазара днес.

 

ламиниран паркет

 

1. Най-горния пласт осигурява защита против износване, издраскване, петна и избледняване (което се среща при естествените дървесни настилки). Възможни са множество варианти на структурата и релефа на покритието, създаващи различна визия и ефект. Разпространена заблуда е, че дебелината на ламинирания паркет е показател за неговото качество. В действителност от този най-горен слой синтетично покритие зависи класът на износоустойчивост и издръжливост при употреба в дългосрочен план. В зависимост от тях съществува ламиниран паркет, подходящ за жилищни помещения с по-голямо или по-малко натоварване( клас 31/ АС3 и клас 23/ АС3), както и ламинат, подходящ за обществени офиси и сгради, където обикновено трафикът е усилен и износването  по-голямо( клас 32/АС 4 и клас 33/АС5).

 

2. Следващ слой е изображението на действителен декор (дъб, бор, орех, бук, череша, явор, бамбук, керамична или каменна плочка, екзотични подове и др.), с варианти: декор на цяла дъска, на две ленти, на три ленти, мулти или плочка.

 

3. Ядрото на ламината е изградено то HDF (High Density Fiberboard - дървесно-влакнести плочи с висока плътност) и определя неговата издръжливост и удароустойчивост.

 

4. Този слой осигурява стабилност на ламела и хидроизолация, а при някои модели е добавена и шумоизолираща подложка.