ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ - ПЛОВДИВ. Винаги качествени и оригинални решения за всяко помещение.

Первази и лайстни

 

ПЕРВАЗИ

 

Ламинирания паркет се монтира на принципа на т.нар. плаващ под – не се лепи към основата и не се фиксира към стените. Задължително е оставянето на разширителна фуга около 1см. между ламината и всички стени, тръби, трегери и др., която впоследствие се покрива от перваза към стените и лайстна на вратите. Первазите могат да бъдат от различен материал – PVC, MDF или дървени.

 

 • PVC  ПЕРВАЗИ

Изработени от висококачествен гъвкав PVC материал по съвременни технологии, с  идеална повърхност и реалистичен дървесен декор. Всички предлагани модели PVC перваз в КРОНОФЛОР са с кабелен канал и лесно могат да поберат част от окабеляването в дома Ви. При някои модели кабелния канал е в средата, а при други се сваля горната част на перваза(практични за стени, на които предстои обработване с боя, латекс). Благодарение на меките силиконови ръбове в горния и долния край, первазите пасват перфектно на пода и стените. Това дава възможност за прикриване на неравности и предпазва от проникване на прах и вода. Предлагат се в широка гама дървесни декори, в бяло, черно и сребристо. Дължината на PVC первазите е 2,50м. или 2,20 м., а височината започва от 50мм. и стига до 85мм.

 

В магазини КРОНОФЛОР може да намерите пълната гама PVC первази на марките:

 

 • Dollken

 

 

 • Salag

 • Prexa


 • Arbiton

 • Korner

 • Ideal

 • MDF  ПЕРВАЗИ

Дървото е материалът, който внася най-много уют, топлина и лукс в дома. Това е и най-голямото предимство на MDF первазите. Те са сериозен елемент от интериорното решение и могат да бъдат съобразени с подовата настилка, с интериорните врати, с мебелите, с цвета на стените, със стила на обзавеждането. Вписват се във всички жилищни и обществени помещения.

Препоръчително е да се монтират на прави стени, тъй като са изключително плътни и не търпят огъване. Могат да се поставят по няколко начина – чрез клипси, с лепене директно към стената или с незабележими игли с помощта на такер. Дават възможност и за естетично прибиране на кабели. Сглобката на правите ъгли се образува чрез срез под 45“. Краищата на первазите са форматирани, което означава, че са готови за монтиране и не е необходимо да се подрязват.

В КРОНОФЛОР предлагаме MDF первази на утвърдените марки Dollken, Classen, Kronospan и Kronopol. Колекциите им дават избор в широка гама дървесни декори или класически бял цвят - актуалната тенденция „висок бял перваз“, профили с изчистена форма или елегантни извивки в горната част.  А цветовете съответстват на декорите ламиниран паркет на съответната марка.


ЛАЙСТНИ

 

Лайстната е аксесоар, който осигурява прехода между две настилки от едно помещение в друго, като придава добър естетичен и завършен вид на всеки под.

 

В зависимост от нивото на прехода могат да бъдат:

 

 • за равен преход /едно ниво или до 4мм. разлика/

 • за преход с денивелация /малка - от 4мм. до 17мм. или голяма- от13мм. до 21мм./

 • завършващи

Завършващите лайстни, обичайно под формата на Г-образен профил, са подходящи за завършване на подовата настилка към входна врата, врата към тераса, настилка на по-високо ниво, обкантване на стъпала, стълбищни площадки, подиуми и т.н. Монтират се чрез залепване, а преходните позволяват монтаж и чрез залепване, и чрез ползване на специалния скрит улей от долната страна на лайстната, с дюбел и пирон.

 

В КРОНОФЛОР предлагаме широка гама преходни и завършващи лайстни, на дължина 90см. и 270см. и варианти:

 

 • метални – елоксирани /сребро - мат, гланц, инокс; бронз - мат,гланц; злато/

 • метални – фолирани /залепено устойчиво PVC фолио в многобройни дървесни декори и цветове: дъб, орех, бук, бор, антик, венге.../

 

СТОПЕРИ И БУФЕРИ  

 

Стопера за врата е извънредно удобна и комфортна придобивка за всеки дом. Предпазва едновременно дръжката на вратата от удар в стената при отварянето й и защитава стената от контакт с вратата. Монтира се на пода с винт и дюбел.

Друга опция за предпазване при отваряне на врата е буфера за врата, който се поставя на стената. Той предпазва не само стената, но и дръжката на вратата от повреда при удар. 
Монтажът е много лесен, тъй като буферът е със самозалепваща лента на гърба си, мек е и така същевременно предпазва и самата дръжка. Изискването е добре да се почисти, подсуши и при нужда да се обезмасли повърхността, върху която се залепва буферът.

 

 

ПОДЛОЖКИ ЗА МЕБЕЛИ

 

Самозалепващи филцови подложки универсални

 

Предпазват пода от надраскване и спомагат за по-лесното местене на мебелите. Използват се почти навсякъде, където има вероятност от надраскване - за крака на столове, маси, бюра, шкафове, бюфети, уреди и т.н.. Залепват се на добре почистена повърхност /от мазнини, прах, разтворители, остатъци/ със силно притискане.

 

 

Филцови подложки за дървени мебели

 

Филцови подложки, предназначени за монтаж върху дървени мебели чрез забиване. Отлична защита за деликатни подови повърхности, като ламинат и паркет. Лесен и бърз монтаж, отлично предпазват от надраскване.