ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ - ПЛОВДИВ. Винаги качествени и оригинални решения за всяко помещение.

Classen – retro

MDF перваз Classen - колекция Retro

Дървото е материалът, който внася най-много уют и топлина в дома. Това е и най-голямото предимство на MDF первазите. Те са сериозен елемент от интериорното решение и могат да бъдат съобразени с подовата настилка, с интериорните врати, с мебелите, с цвета на стените, със стила на обзавеждането.

 

В последните години се наложи тенденцията „висок бял перваз“, наричан още - тип английски, изработен от МДФ с устойчиво покритие. Колекция первази Retro представя именно тази визия – висок профил с изчистена форма или елегантни извивки в горната част. Височината им варира от 80 до 120 мм.

Изборът на височина на перваза се съобразява с височината на тавана - колкото по-висок е таванът, толкова по-висок е первазът.


С белия перваз трябва да сте наясно какъв ефект искате да постигнете – сливане или "отсичане" с контрастиращ елемент. При предимно бели стени или бели врати в помещенията, използването на бял перваз дава усещане за цялост.

Белите МДФ первази позволяват и боядисване, така че да се съчетаят максимално с цветовете на стените в стаята.  

Могат да се поставят по няколко начина – чрез клипси, с лепене директно към стената или с незабележими игли с помощта на такер. Дават възможност и за естетично прибиране на кабели.
За качествен и надежден монтаж на первазите, препоръчваме използването на специалната гилотина за рязане на ъгли.


Сглобката на правите ъгли се образува чрез срез под 45“, и по този начин первазът изглежда много стилно. Краищата на ламелите са форматирани, което означава, че са готови за монтиране и не е необходимо да се подрязват. С акрил може да маскирате малки пролуки, които могат да се виждат, ако стената не е идеално равна.

 

Колекция первази Retro включва следните модели: